KURSI I KEMBIMIT VALUTOR 22.04.2021

CHF BLIHET 107.61 SHITET 115.61

EUR BLIHET 120.10 SHITET 126.10

GBP BLIHET 138.11 SHITET 146.11

USD BLIHET 99.27 SHITET 105.27

homeCarousel image
Përfito kartën e kreditit Mastercard me ZERO komision vjetor për vitin e parë
homeCarousel image
Mastercard. Një kartë. Një pafundësi momentesh.
homeCarousel image
Informohu në kohë reale për çdo veprim me kartat Alpha
homeCarousel image
Hyr në Alpha e-Banking shpejt dhe sigurt me të dhënat e tua biometrike
homeCarousel image
Jemi aty ku ti je me platformën Alpha e-Banking! 
homeCarousel image
Përfitoni këste të ulëta mujore falë normës fikse të interesit për 1,2 ose 3 vite dhe normës preferenciale për pjesën e mbetur të kredisë.
homeCarousel image
Tashmë ju mund të përdorni kartat tuaja American Express dhe VISA në të njëjtin terminal POS të Alpha Bank
homeCarousel image
Tashmë ju shërbejmë të gjithëve me POS-et tona të reja si për kartat American Express ashtu edhe për ato VISA. 
homeCarousel image

Shijoni përfitimet e Programit të Shpërblimit BONUS nga Alpha Bank!

homeCarousel image

Përdorni kartat American Express dhe VISA nga Alpha Bank në çdo blerje tuajën!

homeCarousel image

Blini online me shpejtësi dhe siguri maksimale me kartat American Express dhe VISA nga Alpha Bank

Njoftim për kanalet alternative të shpërndarjes

Ju informojmë se më datë 21 prill 2021 në orën 19:30-20:30 do të kryejmë një mirëmbajtje standarde të kanaleve alternative të shpërndarjes dhe platforma Alpha e-Banking, rrjeti i ATM-ve dhe ai i POS-eve (e vlefshme vetëm për kartat e debitit) nuk do të jenë funksionale.

Gruaja Alpha

Falenderimi i veçantë i Drejtorit të Përgjithshëm të Alpha Bank Albania për punonjëset gra në Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Mbështetja ndaj klientit ka qenë dhe ende është prioriteti ynë më i madh.

Në intervistën e dhënë për revistën ‘’Bankieri’’ Z. Georgios Papanastasiou, Drejtor i Përgjithshëm i Alpha Bank Albania foli rreth ndikimit që pandemia pati në sistemin bankar, si Alpha Bank Albania e përballoi këtë sfidë dhe planet e zhvillimit për të ardhmen.

Pavarësisht sfidave, gjatë vitit 2020 arritëm rezultate të mira dhe vazhduam kreditimin e ekonomisë.

Georgios Papanastasiou, Drejtor i Përgjithshëm i Alpha Bank Albania, thotë për revistën “Monitor'' se banka arriti rezultate të mira financiare dhe vijoi kreditimin në vitin 2020. Ai shprehet optimist se volumi i aktivitetit të bankave do të rritet edhe për vitin 2021. Z. Papanastasiou parashikon që bankat do të thellojnë përpjekjet për të bërë ristrukturimin e kanaleve të shpërndarjes së produkteve dhe shërbimeve bankare, duke i dhënë rëndësi dixhitalizimit.

Njoftim i rëndësishëm

Alpha Bank Albania njofton të gjithë klientët individë dhe ata jo-individë që kanë llogari rrjedhëse apo kursimi në status ‘’inaktiv’’ prej më shumë se 5 vitesh dhe balancë zero, se që prej datës 20 nëntor 2020 do të fillojë mbyllja e këtyre llogarive.

Njoftim i rëndësishëm për kartën Visa Electron

Alpha Bank Albania dëshiron të informojë të gjithë klientët që kanë një kartë Visa Electron që procesi i migrimit të kartës nga Visa Electron në Enter Mastercard përfundon në datë 30 tetor 2020. Pas kësaj date karta juaj Visa nuk do të jetë më funksionale

Tetori, muaji i ndërgjegjësimit për Sindromën Down

Tetori është muaji i ndërgjegjësimit për sindromën Down dhe në këtë muaj, Alpha Bank Albania ndërmori nisma të ndryshme në bashkëpunim me organizatat që operojnë në Shqipëri në mbështetje të kësaj kauze. Kështu, nën moton ‘’Unë kam një kromozom më shumë por jam si ti’’ banka përgatiti dhe ndau me ndjekësit e saj, një video e cila synon të ndërgjegjësojë shoqërinë mbi të drejtat dhe potencialin e individëve me sindromën Down.

FinQuest nga Alpha Bank 2020: Rikthehet konkursi digjital i inovacionit nga Alpha Bank

Alpha Bank Group organizon për të dytin radhazi konkursin ndërkombëtar të inovacioni digjital FinQuest ku mirëpriten të gjitha idetë, aplikacionet dhe zgjidhjet teknologjike inovative që synojnë të formojnë të ardhmen dixhitale të sektorit bankar. Këtë vit FinQuest nga Alpha Bank u krijua si një përgjigje ndaj nevojës aktuale të sektorit bankar për zgjidhje dhe aplikime të reja digjitale, përmes përdorimit të teknologjive moderne. Për këtë qëllim, krijimi i një përvoje të re bankare digjitale është sfida të cilës pjesëmarrësit janë të ftuar ti përgjigjen, me ide inovatore që përmirësojnë shërbimet bankare dhe e vendosin Klientin të parin.

Përballë pandemisë globale, MIGA përkrah angazhimin e “Alpha Bank Albania” për të mbështetur ndërmarrjet vendase

“Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme janë shtylla kurrizore e bazës së ekonomisë shqiptare dhe sigurojnë katër të pestat e vendeve të punës gjithsej,” tha zoti Georgios Papanastasiou, Drejtor i Përgjithshëm i ABA-s. “Nëpërmjet bashkëpunimit tonë me MIGA-n do të mund t’u japim financim një numri më të madh biznesesh dhe sipërmarrësish dhe të sigurojmë një prosperitet më të madh për shqiptarët gjatë kësaj pandemie të paprecedentë.”

Shkëmbimi Automatik i Informacionit

Në funksion të angazhimit të Shqipërisë për të zbatuar CRS dhe me qëllim të ofrimit të informacionit për vendet e tjera, ndryshimet e nevojshme legjislative janë bërë përmes Ligjit 4/2020 “Për shkëmbimin automatik të informacionit të llogarive financiare”. Në përputhje me këtë ligj Alpha Bank Albania ka detyrimin të identifikojë dhe të raportojë në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve, të dhënat tatimore të klienteve të saj të deklaruar nga vetë ata. Për këtë arsye, jeni të lutur të njiheni me kërkesat e këtij ligji si edhe te paraqiteni ne bankë për të plotësuar Formularin e Vetëdeklarimit me të dhënat tuaja personale tatimore, deri më datë 20 Qershor 2020.

Së bashku me familjet në vështirësi

Alpha Bank Albania përqafoi nismën e Kryqit të Kuq Dega Tiranë duke dhuruar 100 pako ushqimore për familjet në vështirësi

Njoftim për klientët për shtyrjen e afatit të pagimit të kësteve të kredisë

Në vijim të urdhërit të përbashkët të firmosur nga Guvernatori i Bankës së Shqipërisë dhe Kryeministri i Republikës së Shqipërisë për shtyrjen e afatit të pagimit të kësteve të kredisë për biznese dhe individë, të cilët do të hasin vështirësi në këtë periudhë si pasojë e COVID-19, dëshirojmë t’ju informojmë se Alpha Bank Albania është e angazhuar të ndërmarrë masa lehtësuese për të gjithë ata klientë biznesi dhe individë të cilët janë të prekur nga situata aktuale.

Apliko Online për Alpha e-Banking

Sigurohemi që t'ju shërbejmë me cilësi dhe shpejtësi kudo ku ju jeni dhe ju mundësojmë aplikim online për shërbimin Alpha e-Banking.

Deklaratë e Drejtorit të Përgjithshëm të Alpha Bank Albania, z. Georgios Papanastasiou

Në kushtet e situatës së krijuar nga COVID-19, me të cilën po përballet Shqipëria dhe mbarë bota, prioriteti kryesor i Alpha Bank Albania mbetet shëndeti dhe mirëqënia e Punonjësve dhe Klientëve tanë. Ne kemi marrë të gjitha masat e domosdoshme të sigurisë sipas udhëzimeve të Ministrisë së Shëndetësisë, që degët tona të jenë plotësisht operacionale për t’ju shërbyer juve.

Përdorimi i Kanaleve Alternative për tu mbrojtur nga COVID-19

Pas identifikimit të rasteve të para me COVID-19 në Shqipëri Alpha Bank Albania vlerëson që siguria e stafit dhe klientëve të saj është prioriteti kryesor dhe është angazhuar maksimalisht në marrjen e masave të nevojshme të mbrojtjes duke siguruar gjithashtu edhe vazhdimësinë normale të aktivitetit të saj. Për të minimizuar dhe shmangur risqet nga situata me të cilën po përballemi sugjerojmë përdorimin e kanaleve alternative për mbulimin e nevojave financiare të përditshme.

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës

Hapet thirrja e pestë e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës

Produkte